Начин на приготвяне
Тиквата си я обелваме и нарязваме на тънки хапки.
На тавичката от печката си поставяме хартия за печене и разстиламе самите нарязани парченца от тиквата.
Поставяме във фурната и печем за около 10 минути или докато поомекне. Вадим и оставяме на страна.
В дълбока купа си счукваме яйцата, поставяме ваниловата захар и обикновената захар захарта.
Разбиваме, докато се смесят съставките, и към тях прибавяме и олиото.
Отново разбъркваме добре и добавяме и млякото.
Тук е моментът, когато трябва да се разбива, докато се разтопи захарта.
Когато е готова, прибавяме щипка сол и брашното, което го прибавяме на две части.
Когато добавяме втората част, поставяме и бакпулвера.
Всичко разбъркваме добре и това е моментът, когато си поставяме и тиквените парченца.
Отново разбъркваме, изсипваме в съда, който сме си приготвели предварително за нашия тиквен сладкиш и сме застлали с хартия за печене .
Поставяме сладкиш с тиква по рецепта на Вали в печката на 180 °C и печем 40-45 минути.
Коментари