Винен кебап със заешко

ВасилВасил
Новак
834
Винен кебап със заешко1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • заешко месо - 500 г обезкостено
  • лук - 80 г средна глава кромид
  • моркови - 3 бр. средно големи
  • червено вино - 150 г
  • доматено пюре - 50 г
  • бульон - зеленчуков или пилешки 1, 5л.
  • брашно - 2 с.л.
  • зехтин - 2 - 3 с.л. (олио)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • ориз - 150 г за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган загряваме мазнината, нарязваме месото на кубчета, лука и морковите - на ситно. Запържваме месото за 2-3 минутки, след което добавяме лука и морковите.

Пържим, докато лукът омекне, след което добавяме брашното и доматеното пюре. След като се сгъсти много, започваме да наливаме червеното вино бавно, като бъркаме енергично, за да не останат бучици от брашното.

Оставяме да покъкри за около 2 минути, след което добавяме бульона, солта и пипера и оставяме на котлона до готовност на месото и хубаво омекване на морковите.

За гарнитурата - сваряваме бял ориз в подсолена вода с малко черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка: