Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Гъбена супа»Супа от кестени и манатарки

Супа от кестени и манатарки

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Супа от кестени и манатарки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Поднасяме с още малко сметана и натрошени парчета кестени тази перфектна супа от кестени и манатарки. Нека ви е топло на душата и вкусно на стомахчето"

Необходими Продукти

  • кестени - 200 г предварително сварени
  • манатарки - 1 шепа нарязани (пресни или замразени)
  • брашно от сушени манатарки - 1 ч.л.
  • праз - 2 стръка
  • чесън - 5 скилидки
  • лук - 1/2 глава
  • картофи - 2 - 3 малки или 1 голям
  • сметана - няколко лъжици готварска
  • олио
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука, чесъна и праза и запържваме в олио до златисто.

Добавяме гъбите и пържим, докато и те се задушат.

Добавяме картофите, нарязани на кубчета, подправките и доливаме с горещ бульон или вода.

След като картофите се сварят, добавяме и натрошените кестени, без 4-5, които оставяме за декорация при сервиране.

След като всичко покъкри около 5 мин, изсипваме супата от кестени в блендер и разбиваме до гладкост.

Връщаме готовата гъбена кремсупа на котлона и оставяме за още 5-10 мин.

Накрая добавяме и сметаната.

Отстраняваме от котлона. Поднасяме с още малко сметана и натрошени парчета кестени тази перфектна супа от кестени и манатарки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Интересно и вкусно!
04.11.2022 23:17