Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържени чушки»Пържени чушки по панагюрски

Пържени чушки по панагюрски

Пържени чушки по панагюрски
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Тази чушчена манджа е по-вкусна, отколкото си представяте, особено придружена с любим хляб"

Необходими Продукти

  • чушки - приблизително 1 кг почистени
  • олио
  • сол
  • кисело мляко - 800 г
  • сирене - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват и почистват от семките и дръжките, като се разрязват на 2. Нарязват се на лентички.

В голям тиган се слагат чушките. Поливат се с олио. Няма нужда да се прекалява с олиото.

Пържат се чушките до омекване, като се разбъркват. Посоляват се и отново се разбъркват. Сглобяват се порциите пържени чушки по панагюрски.

В дълбока чиния се слагат около 200 грама кисело мляко.

Върху млякото се натрошава по около 50 грама сирене. Отгоре се разполагат изпържените чушки, като се залива и от сосчето, което са отпуснали.

Приготвя се лесно и с малко продукти тази чушчена манджа.

По-вкусни са, отколкото си представяте, тези пържени чушки по панагюрски, особено придружено с любим хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: