Начин на приготвяне
Използвах български Одрински кори, нарязах корите на ленти, както ги мереше баба ми, три пръста широки, от дългата страна.
След това ги слепих две по две с малко олио, може и масло и кафява захар, отгоре на всяка лента подредих парчета печена тиква, не много тънки. Поръсих с малко кафява захар.
Кората трябва да е малко над тиквата. Навих на рула и поставих във форми за мъфини.
Пекох на 180 градуса до загар отгоре и след това поставих формите на дъното на фурната, за да се допекат добре от долу.
Готовите тиквени мъфини поръсих с канела.
Може и с пудра захар.
Красиви и вкусни мъфини-банички!
Желая ви добър апетит с тази вкусна рецепта с тиква!
Бъдете здрави!
Тиквени мъфини с кори за баница са красиви и много вкусни.