Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Ребърца»Агнешки ребра с ориз, праз и лапад

Агнешки ребра с ориз, праз и лапад

Агнешки ребра с ориз, праз и лапад
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Трябва да си луд, за да откажеш порция от тези агнешки ребра с ориз, праз и лапад"

Необходими Продукти

  • агнешки ребра - около 1 кг
  • ориз - 200 г
  • праз - 2 стръка
  • зелен лук - 2 стръка
  • лапад - 1 връзка
  • червен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане си поставяме агнешките ребра в подсолена вода и оставяме да се варят.

Нарязваме си праза заедно със зеления лук на дребно.

В тиган си изсипваме олиото и към него добавете лука и праза.

След като се позапържат, добавяме лапада, ориза и червения пипер.

Наливаме си вода която трябва да е около 600 мл.

Всичко това изсипваме в тавичка, подреждаме отгоре ребърцата и поставяме агнешкото с ориз във фурната на 200 °C за около 40 минути.

Трябва да си луд, за да откажеш порция от тези агнешки ребра с ориз, праз и лапад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: