Кремсупа от моркови

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Кремсупа от моркови
Снимка: Людмила
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ако желаете кадифено гладка текстура на супата, след като я пасирате, я прецедете през метална цедка, така всички едри парченца ще останат в нея."

Необходими Продукти

  • моркови - 500 г
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 30 г
  • магданоз - 1 клонка, може и без него
  • горчица - 1/2 ч.л.
  • пармезан - на люспи за гарниране при сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Привет на всички! Днес от мен една любима на малкия ми син кремсупа, а именно кремсупа от моркови!

Първата стъпка е да измием и обелим морковите, след това аз ги нарязах на кръгчета с дебелина около сантиметър. Поставих ги в тенджера, добавих обелен и нарязан на две лук. Сложих и клонче магданоз. Сол на вкус, олио и масло. Залях продуктите с вода. Сложих малко над тях водичка.

Варих до пълно омекване на всички продукти. Ако вие желаете, може да сложите и прясно мляко. Аз умишлено го избегнах.

Сварените зеленчуци пасирах добре, върнах на котлона и сега е моментът зеленчуковата кремсупа да се подправи с черен пипер, горчица, както и да си добавите още вода, до желаната гъстота, може бульон или прясно мляко.

Готовата супа от моркови сервирам поръсена с люспи пармезан и с домашни крутони, които са приготвени от тънки филийки бял хляб, нарязан на парченца и подправки, риган и мъничко чесън на прах, запечени с малко зехтин на тиган.

Добър апетит!

Забележка:

*Ако желаете кадифено гладка текстура на супата, след като я пасирате, я прецедете през метална цедка, така всички едри парченца ще останат в нея.

*Ако желаете може да сервирате супата с течна готварска сметана, вместо с пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: