Начин на приготвяне
Привет на всички! Днес от мен една любима на малкия ми син кремсупа, а именно кремсупа от моркови!
Първата стъпка е да измием и обелим морковите, след това аз ги нарязах на кръгчета с дебелина около сантиметър. Поставих ги в тенджера, добавих обелен и нарязан на две лук. Сложих и клонче магданоз. Сол на вкус, олио и масло. Залях продуктите с вода. Сложих малко над тях водичка.
Варих до пълно омекване на всички продукти. Ако вие желаете, може да сложите и прясно мляко. Аз умишлено го избегнах.
Сварените зеленчуци пасирах добре, върнах на котлона и сега е моментът зеленчуковата кремсупа да се подправи с черен пипер, горчица, както и да си добавите още вода, до желаната гъстота, може бульон или прясно мляко.
Готовата супа от моркови сервирам поръсена с люспи пармезан и с домашни крутони, които са приготвени от тънки филийки бял хляб, нарязан на парченца и подправки, риган и мъничко чесън на прах, запечени с малко зехтин на тиган.
Добър апетит!
Забележка:
*Ако желаете кадифено гладка текстура на супата, след като я пасирате, я прецедете през метална цедка, така всички едри парченца ще останат в нея.
*Ако желаете може да сервирате супата с течна готварска сметана, вместо с пармезан.