Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Тиквени бонбони в шоколад

Тиквени бонбони в шоколад

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Тиквени бонбони в шоколад5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Тези тиквени бонбони в шоколад са изключително идейни, вкусни и здравословни лакомства"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г
  • черен шоколад - 150 г
  • млечен шоколад - 200 г
  • сметана - 100 мл течна сладкарска
  • кокосово масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства и сварява на пара. Нарязва се на кубчета с големина на бонбон.

Парчетата се поставят в еър фрайър или фурна да се запекат и да се изсуши месестата част.

В огнеупорен съд на водна баня се разтопяват двата вида шоколад, кокосовото масло и сметаната. Разбърква се до еднородна смес.

Оставя се настрана да изстине и внимателно се потапят кубчетата тиква бонбони.

Поставят се на хартия за печене върху поднос и се съхраняват в хладилник.

Тези тиквени бонбони в шоколад са изключително идейни, вкусни и здравословни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: