Начин на приготвяне
За крем карамела с тиква започнете от тиквата и дюлята. Обелете, почистете и нарежете на малки и тънки парченца.
Добавете малко вода и изпечете до готовност. Оставете да изстине.
Яйцата се разбиват със захарта и ванилията. След това се добавя и прясното мляко. В зависимост колко сладка е тиквата, може да намалите или увеличите количеството захар.
Прибавете към сместа изпечената тиква и дюля. Разбъркайте внимателно.
В малка тавичка карамелизирайте захар. Внимавайте да не я загорите.
Изсипете течната смес и печете крем карамела в тава до готовност - на водна баня в предварително загрята на 180 °C фурна.
Кафявата захар е добър заместител на бялата рафинирана захар и е по-подходяща за Вашите деца в рецептата за крем карамел с тиква и дюли за деца