Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Eсенен пай с тиква и ябълки

Eсенен пай с тиква и ябълки

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Eсенен пай с тиква и ябълки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Гарнирайте парче от този ароматен есенен пай с тиква и ябълки с ванилов крем или топка ванилов сладолед"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 бр.
  • тиква - 300 г
  • канела - 1 ч.л.
  • Маслено тесто
  • брашно - 300 г
  • масло - 130 г
  • захар - 100 г
  • яйца - 2
  • сол - щипка
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, нарязваме тиквата на кубчета и сваряваме със малко захар около 1 или 2 с.л. около 15 минути.

Обелваме ябълките и нарязваме на малко резени и също сваряваме с малко захар, около 10-15 минути. Приготвяме маслено тесто с брашното и мекото масло, като смесваме и притриваме с пръсти или миксер брашното и маслото.

Омесете с пръсти или използвайте робот. Трябва да получим много фина и зърнеста текстура, която наподобява пясък, откъдето идва и името му.

След това добавете яйцата и разбъркайте до получаване на хомогенно тесто (отново с дървената лъжица или с робота). С това тесто оформете топка.

Увийте масленото тесто за пай в стреч фолио, за да не стане коричка, и го охладете за поне час или веднага разстелете във формата и после охладете формата за 15-20 мин в хладилника.

Извадете тестото да омекне, разточете и оформете в тавичката за пай .Нека е по голям диаметър да се получи борд на есенния пай.

Смесете заедно ябълките и тиквата и разпределете върху тестото. Можете да си направите лентички от останалото тесто.

Изпечете тиквения сладкиш на 180 °C за 25 минути.

Ако имате малка фурна, печете тиквения пай на 200°C за 30 минути.

Да вие сладко с този вкусен есенен пай с тиква и ябълки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: