Крем Торта Трите Шоколада

ЕвгенияЕвгения
Новак
1660559
Крем Торта Трите Шоколада2 / 3
09/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
16

Необходими Продукти

  • За блата
  • бисквити - 2 пак. меки от по 170 г Роден Край, едните бяха с мляко, а другата с ванилия
  • пудра захар - 2 - 3 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • кокос - кокосови стърготини около 1 с.л. или на око
  • орехи - смлени; сложих малко крокан, защото нямах смлени орехи
  • масло - 50 г и 1 - 2 с.л. маргарин - разтопени
  • За мусовете по
  • шоколад - 200 г черен на SALUT(50% - колкото е по - голям процентът, е по - хубаво)
  • сметана - 200 г растителна сладкарска
  • захар - 8 - 10 с.л. или според вкуса
  • прясно мляко - 200 г
  • желатин - 1 пакетче
  • За млечният мус
  • шоколад - млечен SALUT
  • бял мус
  • бял шоколад
  • ягоди
  • кокос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смлените бисквити на трохи се омесват с разтопеното масло и маргарин и навлажнени се слагат във форма с подвижно дъно. Заглаждат се с ръка или с лъжица. Аз я слагам в камерата и става по-бързо стягането. Около 40-50 мин.

За най-тъмният мус използвах 200 г черен шоколад на SALUT -50%, колкото е по-голям процентът, е по-хубаво. За млечния и бял мус същите съставки, но шоколадът съответно е млечен на SALUT и бял на Милка.

Слагам пр. мляко в метална купичка и натрошения шоколад да се разтопи, желатина заливам с малко вода и оставям да набъбне. Разтопеният шоколад оставям настрани да поизстине. Слагам и желатина на котлона да се втечни без да завира. Махам и него от огъня.

Разбиваме сметаната със захарта и като се посгъсти, сипваме шоколада и желатина. Доразбивам хубаво муса, той започва да се сгъстява и бухва. Изсипвам го в/у бисквитения блат и за 40-50 мин да стегне. Преди да сложа вторият мус надрасквам с вилица повърхността за спойка м/у кремовете.

Декорация с ягоди и кокос. Предишната ми беше със шоколадови рози. За тази торта ми отне от 11 ч на обяд до 15 ч, когато сложих последния мус. Наложи ми се да слагам прозрачна стена, защото се оказа ниска формата ми този път.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка: