Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Кремсупа с ябълка и пащърнак

Кремсупа с ябълка и пащърнак

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Кремсупа с ябълка и пащърнак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бульон - 850 мл, зеленчуков
  • ябълки - 1 бр., голяма, почистена, на кубчета
  • пащърнак - 550 г
  • лук - 1 бр. на ситно
  • олио - 1 с.л., слънчогледово
  • чесън - 1 скилидка, на ситно
  • кориандър - 2 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л., смлян
  • куркума - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • прясно мляко - 300 мл
  • кориандър - за украса
  • кисело мляко - 4 - 6 с.л., за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва около 5 мин., докато омекне. Прибавя се чесънът за 1 мин. Добавя се затопленият бульон, ябълките, пащърнакът и солта.

Оставя се да къкри около 15 мин. Отстранява се от огъня и се прибавя прясното мляко.

Разбърква се добре и се пасира супата, след което се връща отново на котлона. Декорира се с кориандър и киселото мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: