Начин на приготвяне
Тези кифлички са бързи и лесни за приготвяне, защото не изискват втасване.
Приготвяте тестото, оформяте и след 20 минути във фурната вкусните пълнозърнести закуски са вече на трапезата.
Преди да започнете, включете фурната да загрява.
Пригответе и плънката като натрошите сиренето, а кашкавала нарежете на малки кубчета.
Прибавете белтъка на едно яйце и разбъркайте.
Жълтъка на яйцето заделете, защото с него ще намажете кифличките, преди да ги сложите да се пекат.
Смесете киселото мляко и содата в купа, разбъркайте и оставете за минута, докато шупне.
След това прибавете солта, и олиото и отново разбъркайте.
Следва да добавите 1 чаша пълнозърнесто брашно, 1 чаша бяло пшеничено брашно и бакпулвера, предварително смесен с брашното.
Разбъркайте с лъжица. Тестото ще започне да се отделя от съда.
Останалата половин чаша брашно поръсете върху работния плот и доомесете тестото с ръце, буквално за 2-3 минути.
Тестото не изисква дълго месене, само колкото да се смесят продуктите.
Оформете на топка и разточете върху набрашнена повърхност на кръг с диаметър около 30 см.
След това нарежете на 12 триъгълника.
В широката част на всеки триъгълник сложете по лъжица от плънката и навийте на кифличка.
Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене, на разстояние една от друга, и ги намажете със жълтък, смесен с малко вода.
Поръсете всяка кифличка с ронена чубрица и сложете да се пекат. Може да замените чубрицата със семена по избор.
Фурната трябва вече да е загряла.
Печете закуските около 20 минути до златист загар.
Получиха се вкусни и пухкави пълнозърнести кифлички със сирене и кашкавал, подходящи за закуска на малки и големи.
Добър апетит!
Коментари