Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди с ориз и чушки

Миди с ориз и чушки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Миди с ориз и чушки
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
12/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Миди с ориз и чушки винаги напомнят на лято край морето"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 5 с.л.
  • чушки - 3 бр.
  • люти чушки - 1 бр. (по желание)
  • миди - 500 г замразени
  • бяло вино - 200 мл
  • домати - 2 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и запържват на среден огън, докато омекнат в дълбок тиган или тенджера.

Добавят се нарязаните чушки. Ако обичате пикантно, добавете и нарязаната люта чушка.

В тигана се прибавят размразените миди и бялото вино.

Когато виното се поизпари, се добавят настърганите домати (може и от консерва), една чаша гореща вода.

Щом заври, се прибавя измитият ориз, смлян черен пипер и сол на вкус.

Когато оризът набъбне, се налива още една и половина чаша вода.

Готвят се мидите с ориз до увирането на ориза. Готовото ястие с миди се поръсва с нарязан на дребно пресен магданоз.

Миди с ориз и чушки винаги напомнят на лято край морето :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: