Начин на приготвяне
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и запържват на среден огън, докато омекнат в дълбок тиган или тенджера.
Добавят се нарязаните чушки. Ако обичате пикантно, добавете и нарязаната люта чушка.
В тигана се прибавят размразените миди и бялото вино.
Когато виното се поизпари, се добавят настърганите домати (може и от консерва), една чаша гореща вода.
Щом заври, се прибавя измитият ориз, смлян черен пипер и сол на вкус.
Когато оризът набъбне, се налива още една и половина чаша вода.
Готвят се мидите с ориз до увирането на ориза. Готовото ястие с миди се поръсва с нарязан на дребно пресен магданоз.
Миди с ориз и чушки винаги напомнят на лято край морето :)