Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Картофена супа»Кремсупа от картоф и бекон

Кремсупа от картоф и бекон

Кремсупа от картоф и бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ето я! Намерихме най-вкусната и бърза и сгряваща зимна супа. Ще ви загрее коремчетата и ще сте доволно похапнали"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • зеленчуков бульон - 3 ч.ч.
  • краве масло - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • пресен лук
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • бекон
  • чедър - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват и се варят в зеленчуковия бульон.

Готовите картофи се пасират и махат от котлона.

Застройва се с киселото мляко и яйцето.

Добавя се маслото, нарязва се ситно преснияъ лук.

Картофената кремсупа се поръсва заедно с крутоните от бекон, които предварително минаваме на тиган.

Накрая поръсваме кремсупа от картоф и бекон с чедър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: