Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме нахута, лука и морковите, след което ги отцеждаме добре и в предварително загрятата тенджера слагаме маслото.
Когато се разтопи, добавяме зеленчуците и захлупваме на бавен огън, за да поемат от маслото.
През това време вече почистения домат, целината, магданоза и чесъна ги слагаме в чопър и ги нарязваме до получаването на смес, наподобяваща паста.
След като ги накълцаме, ги прибавяме в тенджерата към останалите зеленчуци.
Слагаме подправки и разбъркваме добре, за да не започнат да се пържат съставките.
Наливаме топла вода в тенджерата и варим зеленчуковата кремсупа до пълна готовност на всички съставки.
След като вече се е сварило всичко достатъчно добре, сваляме тенджерата от котлона и пасираме всичко добре.
За да бъде по-питателна и засищаща кремсупата от нахут, може да добавите малко готварска сметана.
Коментари