Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Грахова супа с аспержи

Грахова супа с аспержи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Грахова супа с аспержи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бульон - 600 мл, зеленчуков
  • зелен лук - 1 връзка
  • грах - 450 г, замразен
  • аспержи - 150 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бекон - 3 резена, без кожа
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • хляб - 2 филии, стар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се добавя заедно с бульона и замразения грах до кипване. Държи се около 15 мин. Прибавят се нарязаните аспержи.

Беконът се реже на малки парченца и се запържва, докато промени цвета си в златистокафяв. Оставя се в чиния на страна.

Хлябът се реже на кубчета и се запържва около 2-3 мин., след което се оставя върху кухненска хартия.

Готовият грах и аспержи се пасират. Супата се разсипва в отделни затоплени купи, добавят се крутоните и беконът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: