Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта. След това прибавяме водата, олиото, брашното (пресято) с бакпулвера и ванилията.
Разбиваме всичко с миксер до получаване на хомогенна смес. Изсипваме половината смес в кексова форма, която предварително е намазнена и набрашнена.
Слагаме да се пече да около 5 минути във фурната, за да хване съвсем лека кора. През това време сме сложили какаото в другата половина на сместта и сме доразбили на ръка.
Вадим формата от фурната, изсипваме кафявата смес върху бялата и слагаме обратно да се пече на 160- 170 градуса за около 40 минути с вентилатор.
След като е изпечен кексът се оставя да изстине. Обръщаме го в подходящ съд и го заливаме с шоколадовия кувертюр, разтопен на водна баня.
Шареният кекс с шоколадова глазура е готов.