Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Тарт от круши и бадеми

Тарт от круши и бадеми

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Тарт от круши и бадеми
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Насладете се на този изкусителен тарт с круши със гореща чашка кафе!"

Необходими Продукти

  • Продукти за масленото тесто
  • брашно - 200 г (+ 1 ч.л. за блата)
  • масло - 125 грама на стайна температура
  • яйца - 1 бр. (среден размер)
  • пудра захар - 75 г
  • бадемово брашно - 25 г
  • ванилов екстракт - 1 чаена лъжичка (по избор)
  • сол - щипка
  • Продукти за крушите в сироп
  • круши - 4 големи
  • захар - 300 г
  • лимонов сок - 150 мл
  • вода - 1 л
  • За бадемовия крем
  • масло - 105 г
  • захар - 105 г
  • нишесте - 10 г
  • яйцa - 1 средно
  • кехлибарен ром - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре е да знаете: Можете да ползвате готови круши от буркани. Можете да използвате форма с диаметър 24 см.

Продукти за крушите в сироп: 1 л вода, 300 г захар, 150 мл лимонов сок, 4 бр.

Сложете водата да заври със захарта, след което добавете лимоновия сок и оставете да престои час в хладилника. Обелете крушите, нарежете ги на 4 и ги сложете в сиропа. Оставете да почине 24 часа.

Продукти за масленото тесто: 120 г меко масло, 75 г пудра захар, 25 г бадемово брашно, 1 щипка сол, 1 средно голямо яйце, 200 г брашно 00.

В купа смесете маслото и пудрата захар до кремообразна смес. Добавете бадемовото брашно, солта и яйцето. Накрая се добавя и брашното. Оформете блат, увийте го в найлоново фолио и го оставете да престои в хладилника за няколко часа (идеалното би било цяла нощ).

Продукти за бадемовия крем: 105 г меко масло, 105 г пудра захар, 105 г бадемово брашно, 10 г царевично нишесте (или картофено нишесте), 1 средно голямо яйце, 1 супена лъжица кехлибарен ром.

Смесете маслото и пудрата захар до кремообразна смес. Добавете бадемовото брашно и пресятото царевично нишесте, след това яйцето и накрая рома.

Сглобяване:

Включете фурната на 170°C. Разточете масленото тесто върху леко набрашнена работна повърхност и застелете намазнена с масло правоъгълна форма с размери приблизително 22-24 см. Отстранете излишното тесто и надупчете дъното с ръбчетата на вилицата. От останалото тесто направих лентички, но те не са задължителни!

Намажете с бадемовия крем и поставете нарязаните на резени круши. Печете във фурната за 35 минути.

Когато тартът е готов, оставете го да изстине, преди да прехвърлите в чинията за сервиране.

Декорирайте с пудра захар.

Тартът от круши и бадеми е много сполучлив.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: