Начин на приготвяне
В купа се смесват сухите съставки-пресятото брашно, содата, бакпулвера, канелата, джинджифила, бахара и солта. Разбъркват се и се оставят на страни.
В друга купа се разбиват яйцата и захарта.
При непрекъснато разбиване се добавят олиото, прясно изцеденият портокалов сок, олиото, портокаловата есенция, ванилията и тиквеното пюре.
Тиквеното пюре се приготвя, като сварена или печена тиква се намачква с вилица или се пасира.
На порции се прибавя брашното с подправките и сместа се бърка, докато стане гладка. Разпределя се в хартиените капсули за мъфини във формата за печене.
Мъфините се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
Тиквените мъфини с портокалов сок са много вкусни.