Начин на приготвяне
За този сиропиран сладкиш първа стъпка е в дълбока купа смесете киселото мляко и захарта, бъркайте, докато захарта се стопи напълно.
Прибавете содата, смесена с пресятото брашно.
Получената смес изсипете в тавичка с размери 40-20 см предварително намазана с олио и поръсена с брашно.
Сладкишът се пече в предварително загрята на 200 °C фурна до суха клечка.
След като вече изпеченият сладкиш се охлади напълно, се нарязва на парченца в желана форма и големина.
Продуктите за заливката се смесват в малка тенджерка и се бъркат на слаб огън, докато маслото се стопи.
С получената течност се залива охладеният сладкиш без яйца.
Сиропиран сладкиш с масло и какао е икономично, но много вкусно и сочно предложение за бърз десерт.