Начин на приготвяне
Приготвяме крема, като разбъркваме жълтъците, захарта, нишестето и малко от прясното мляко с общо количество 500 мл ванилията.
Останалото мляко слагаме в касерола и след като се затопли на тънка струйка, изсипваме яйчената смес.
Бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти. След отраняване от котлона добавяме маслото и оставяме крема да се охлади напълно.
Разбиваме сметаната с миксер. Една трета от нея добавяме към охладения крем.
Поставяме прозрачно фолио в съда, в който ще правим сладкиша, за да може след това лесно да го извадим и обърнем.
Аз използвам продълговата форма за кекс/хляб.
Напояваме бишкотите в допълнителното прясно мляко, към което по желание може да добавите захар, аромат или някакъв ликьор.
Подреждаме, като редуваме слой бишкоти и слой крем. Завиваме отново с фолио и прибираме в хладилника за няколко часа.
След като обърнем тортата с бишкоти, измазваме с останалата сметана, към която сме добавили и сладкото.
Оформяме Бишкотино с шарки по избор и декорираме с пресни плодове и ядки.
Коментари