Бишкотино

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Бишкотино
Снимка: Анелия Терзиева
2 / 3
24/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Бишкотино - новото любимо лакомство на малчуганите и на мама"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 1 пакет
  • сметана - 200 мл сладкарска
  • прясно мляко - 500 мл (+100 мл за напояване)
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 80 г
  • брашно - 50 г или нишесте
  • краве масло - 20 г
  • ванилия
  • сладко от горски плодове - 3 с.л. малини или друго
  • малини - пресни или замразени
  • шамфъстък - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме крема, като разбъркваме жълтъците, захарта, нишестето и малко от прясното мляко с общо количество 500 мл ванилията.

Останалото мляко слагаме в касерола и след като се затопли на тънка струйка, изсипваме яйчената смес.

Бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти. След отраняване от котлона добавяме маслото и оставяме крема да се охлади напълно.

Разбиваме сметаната с миксер. Една трета от нея добавяме към охладения крем.

Поставяме прозрачно фолио в съда, в който ще правим сладкиша, за да може след това лесно да го извадим и обърнем.

Аз използвам продълговата форма за кекс/хляб.

Напояваме бишкотите в допълнителното прясно мляко, към което по желание може да добавите захар, аромат или някакъв ликьор.

Подреждаме, като редуваме слой бишкоти и слой крем. Завиваме отново с фолио и прибираме в хладилника за няколко часа.

След като обърнем тортата с бишкоти, измазваме с останалата сметана, към която сме добавили и сладкото.

Оформяме Бишкотино с шарки по избор и декорираме с пресни плодове и ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Много апетитно!
25.11.2022 07:47