Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Есенен кекс с ябълки

Есенен кекс с ябълки

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Есенен кекс с ябълки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Поръсете есенния кекс с ябълки с микс от пудра захар и канела и се насладете"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кафява захар - 2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ябълки - 5 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • канела - 1 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 пак. 10 г
  • ванилия - 2 пак. 2 г
  • орехи - ¾ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете ябълките. Настържете ги на едро ренде. Поставете ги в купа и добавете канелата и содата. Разбъркайте ги и оставете на една страна.

В друга купа поставете яйцата, разбийте ги с миксер и постепенно прибавете захарта и продължете на разбивате.

След като сместа стане на пухкава пяна, се прибавя и олиото.

Накрая прибавете и предварително пресятото брашно смесен с 1 пак. бакпулвер и ванилиите.

Орехите се нарязват на едро и се прибавят към сместа за есенния кекс.

Накрая към кексовата смес се прибавя и ябълковата. Разбърква се хубаво с лъжица. Кексовата форма се намазва с олио и се изсипва сместа.

Пече се ябълковият кекс в умерена фурна на 180 °C за около 35-40 минути. Проверяваме с дървена клечка.

Изчакваме да изстине във формата си и след като изстине, обръщаме формата в подходяща чиния.

Поръсете есенния кекс с ябълки с микс от пудра захар и канела и се насладете :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: