Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с манатарки и арпаджик

Талиатели с манатарки и арпаджик

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Талиатели с манатарки и арпаджик2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • талиатели - 1 опаковка
  • сметана - 50 мл, течна
  • пармезан - 100 г, настъргано
  • домати - 5 бр., от консерва
  • арпаджик - 12 бр.
  • манатарки - 150 г, нарязани на ивички
  • зехтин - 2 с.л.
  • магданоз - на вкус
  • риган - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите и арпаджикът се задушават в зехтина, докато омекнат. Осолява се.

Прибавя се сметаната, нарязаните домати и ригана. Задушава се, докато се изпари течността.

Пастата се сварява според указанията на опаковката. Поръсва се с пармезана и се разбърква внимателно.

Оставя се на огъня, докато се разтопи. В подходяща чиния за сервиране се поръсва с останалото сирене и магданоза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: