Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета с арпаджик и ябълки

Пилешки дробчета с арпаджик и ябълки

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Пилешки дробчета с арпаджик и ябълки
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Гледаме ги тези крехки пилешки дробчета и си мислим - що ни трябваше да взимаме само 2 бири, какво ще правим сега"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • арпаджик - 300 г
  • ябълки - 1 бр.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • доматено пюре - 1 с л.
  • брашно - 1 с л.
  • растително масло
  • черен пипер
  • червен пипер
  • подправки - по желание и вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В мазнина запържваме обеления арпаджик, докато стане прозрачен, добавете измитите и изчистени от жилките пилешки дробчета и разбъркваме, запържваме за 2-5 минути, докато дробчетата се изпържат равномерно.

От ябълката приготвяме сос - обелваме ябълката и я настъргваме на ситно ренде добавяме доматеното пюре и брашното.

Разреждаме с малко вода и подправяме със сол, пипер, добавяме останалата част от подправките на вкус.

Добавяме соса към черния дроб, задушаваме за 3-4 минути.

Пилешките дробчета с арпаджик и ябълки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: