Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Задушен заек»Задушен заек с арпаджик и вино по гръцки

Задушен заек с арпаджик и вино по гръцки

Задушен заек с арпаджик и вино по гръцки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Пустите му гърци, знаят как да приготвят най-вкусния и сочен задушен заек с арпаджик - сега вече знаете и вие"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • арпаджик - 300 г
  • домати - 250 мл пасирани
  • червено вино - 60 мл сухо
  • вода - 600 мл
  • зехтин - 100 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте в тиган 6 с.л. от зехтина и изпържете в него нарязания на порции заек, след което го извадете и в същата мазнина запържете обеления и нарязан на кубчета кромид лук.

В друг съд затоплете останалия зехтин и запържете почистения арпаджик.

В голяма тенджера сложете заешкото, кромида и арпаджика, добавете дафиновия лист и черния пипер, посолете, залейте с доматите, виното и водата и задушавайте ястието 3 часа на много слаб огън.

Ако обичате да готвите заешко, опитайте и тези рецепти за заек яхния и печен заек с картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: