Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Заешко с арпаджик и картофи

Заешко с арпаджик и картофи

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Заешко с арпаджик и картофи
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
16/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Богатство от вкусове и аромати, приказно съчетани и изкусително приготвени!"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1500 кг
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • арпаджик - 600 г
  • зелен лук - 2 стръка
  • доматен сок - 250 мл
  • гъби - 1 малък буркан нарязани мариновани
  • моркови - 2 бр.
  • джоджен - 1 връзка пресен
  • бахар - 1 - 2 зърна
  • дафинов лист - 2 листа
  • чесън - 2 глави
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме заешкото месо на порции, осоляваме и леко го овалваме във брашно. Запържваме го за кратко в олио.

Изваждаме месото и запържваме леко и морковите с арпаджика. В пръстен гювеч редим месо, моркови, картофи, гъби.

Пак месо, арпаджик, картофи и така, докато свършат продуктите. Между всички продукти поръсваме от подправките.

Отгоре поливаме с доматения сок, виното и 1 чаша вода, размита с брашното. Слагаме гювеча да се пече на средно силна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Много богато и вкусно приготвено!
16.05.2016 23:25
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много е вкусно и крехко,подправките ми харесват.Малко съм скептична към чесъна,не го много обичам в манджи,но това си е мой вкус разбира се.
16.05.2016 18:23
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Богат на подправки гювеч, а предполагам и много вкусен.
16.05.2016 15:46
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Едно две листа дафинов лист почти не се усещат на такъв голям гювеч.
16.05.2016 10:56
Yana G.
Yana G.
Страхотна рецепта. От арпаджика яденето добива много приятен, леко сладък вкус. Изненадаме само дафиновия лист в продуктите.
16.05.2016 10:35