Начин на приготвяне
Овкусете филетата хек със сол и черен пипер и ги намажете със зехтин.
Оставете да престоят 1 час в хладилник.
През това време си пригответе сместа за билковата коричка.
В купа смесете горчица, мед и сока на половин лимон.
Прибавете пресованите скилидки чесън, копър и девесил, червения и черния пипер и разбъркайте.
Добавете също ядките и маслините, предварително нарязани на дребни парчета, както и една шепа начос, начупен на парченца.
Разпределете сместа върху рибните филета и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене.
Нарежете останалия половин лимон и сложете по 1-2 парчета върху всяка риба.
Полейте със струйка зехтин и сложете филета от хек с хрупкава билкова коричка да се пекат в загрята на 180 °C фурна с вентилатор за 25-30 минути.