Начин на приготвяне
Започваме с рязането на пилешкото месо на тънки ивици, след което обелваме лука, нарязваме го на едро, може и на шайби, зелената, червената чушка и моркова също режем на ивици, гъбите шийтаке ги режим на големи парчета.
Взимам и уок тиган и вътре прибавяме мазнината, слагаме на котлона да загрее.
При загрявката мазнина добавяме първо пилешкото месо сотираме го за малко с всички подправки.
Когато месото е сотирано, добавяме 1 чаша вода и 200 г фиде.
Оставяме за три минути да се сготви китайското ястие и да поеме водата фидето.
Най-накрая добавяме всички зеленчуци при фидето и пилешкото месо, сотираме ги с останалата мазнина за две минути на силен огън и сервираме топло класическо пържено фиде по китайски.