Начин на приготвяне
Използвах форма с падащо дъно с диаметър 24 см.
Подредих половинки бишкоти прави покрай стените на формата.
Приготвих си първия крем- 500 г заквасена сметана със 50 г пудра захар и две лъжици черен течен шоколад. Разбих и добавих чаена лъжичка желатин, който първо накиснах и после за 20 секунди в микровълновата, да се втечни.
Разбърквам, потопих бишкотите в този крем и подредих на дъното на формата. Изсипах отгоре останалия крем. Върху него нарязах на кръгчета и подредих един банан.
Сложих ред обикновени бисквити. И върху тях сложих втория крем, 500 г заквасена сметана с бурканче сладко от ягоди и отново желатин.
Сложих бишкотената торта за стягане в хладилника! След това отгоре поръсих с натрошен шоколадов кувертюр.
Освободих от ринга. Изглежда много добре нашата бишкотена торта с шоколад и банан. И със сигурност е вкусна! Опитано!
Това е една идея, която можете да развиете и реализирате според вашите налични продукти.