Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Бишкотена торта с плодове и Бейлис

Бишкотена торта с плодове и Бейлис

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Бишкотена торта с плодове и Бейлис
Снимка: Людмила
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Торта с бишкоти и плодове е кусна и лесна торта с малко съставки и приготвена с любов!"

Необходими Продукти

  • бишкоти савоярди - 2 пакета
  • заквасена сметана - 500 г без значение от маслеността
  • сладко - по избор 1 бурканче
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • бейлийс - 50 мл
  • прясно мляко - по 50 мл за топене на бишкотите
  • ягоди
  • портокал
  • захарни перли - за декораци
  • желатин - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, подготвих формата за тортата, сложих на дъното хартия за печене, която захванах с ринга.

След това започнах да режа бишкотите на две и да ги редя прави до стените на формата, тя е 24 см.

Когато бях готова с подреждането на половинките потопих цели бишкоти в прясно мляко и Бейлийс и наредих на дъното.

Залях ги с крем, който приготвих от заквасена сметана, сладко - моето е домашно от диви круши, пудра захар, разбърквам всичко на ръка.

Желатина залях с вода и като набъбна, го сложих в микровълновата за 15 секунди, да се втечни. Прибавих към сметаната. Разбърква се.

И това е готовият крем за торта. Върху него наредих още един ред бишкоти по същия начин. Отгоре завърших с крема и декорирах с плодове, ягоди, портокал, перли. Вие можете да направите каквато желаете украса.

Оставих бишкотената торта в хладилника за три-четири часа, може и във фризера за половин час. След стягане готовата плодова торта освободих от ринга и поставих в подходящ поднос.

Вкусна и лесна бишкотена торта с плодове и Бейлис с малко съставки и приготвена с любов!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: