Начин на приготвяне
Сметаната се загрява до завиране. Шоколадът се начупва и се залива с горещата сметана. Разбърква се до хомогенност. Поставя се в хладилника за 2-3 часа. нашият шоколадов ганаш.
Ганашът се разбива с миксер и след това се прибавя маскарпонето. Разбива се до пухкавост.
Прясното мляко се затопля заедно със захарта и какаото, до разтопяване на захарта.
Всяка бишкота се потапя за секунда в какаовото прясно мляко и се подрежда върху поднос.
Кремът се разделя на две. Половината крем се шприцова върху бишкотите.
Останалата половина бишкоти се нареждат върху крема.
Завършва се с втората част от крема нашата бишкотена торта.
Сладкишът с бишкоти се украсява по желание.
Да ви е сладко с моята бишкотена торта с шоколад и маскарпоне!