Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Бананово брауни с шоколад и лешници

Бананово брауни с шоколад и лешници

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5025k2k3k5
Бананово брауни с шоколад и лешници
Снимка: Мина Димитрова
1 / 5
29/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Бананово брауни с шоколад и лешници е от сладкишите, които трябва да станете и да забъркате веднага"

Необходими Продукти

  • банани - 3 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • шоколад - 100 г натурален
  • краве масло - 125 г
  • захар - ¾ ч.ч.
  • лешници - 1 ч.ч. смлени
  • брашно - 1ч.ч.
  • какао - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • ванилия - 1 пак.
  • сол - 1 щипка
  • за украса
  • банан - 1 бр.
  • млечен шоколад - 100 г
  • лешници - 100 г цели
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете жълтъците от белтъците. Разбийте жълтъците със захарта. Белтъците разбийте на сняг.

Разтопете маслото и шоколада на водна баня и ги оставете встрани да се охладят.

Пресейте брашното и добавете към него бакпулвера, какаото, солта и ванилията.

Изсипете шоколадовата смес при сместа с жълтъците и разбъркайте с миксер.

Постепенно добавете сухите съставки, а след като сместа стане хомогенна, прибавете и ядките, а накрая и белтъците.

Бъркайте внимателно, за да не спаднат. Млечният шоколад се начупва на парчета и се прибавя към сместа заедно с целите лешници.

Изсипва се сместа за браунито в подходяща форма, застлана с хартия за печене.

Бананът за украса се разполовява и се поставя отгоре на браунито с банани.

Пече се на 180 °C около 25 минути. След това се изважда да изстине на метална решетка бананово брауни с шоколад и лешници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: