Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована Риба»Домашна маринована риба

Домашна маринована риба

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Домашна маринована риба1 / 2
17/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Ще потърпите две седмици, докато се маринова както трябва, но след това може с апетит да ѝ се насладите"

Необходими Продукти

  • риба - 500 г (скумрия, сафрид)
  • сол - 6 с.л.
  • за маринатата
  • вода - 100 мл
  • сол - 100 г
  • дафинов лист - 5 бр.
  • черен пипер - 10 - 12 зърна
  • канела - 1 щипка
  • карамфил - 2 - 3 зърна
  • оцет - 200 мл
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от главите, опашките и от вътрешностите. Измива се много добре и обилно се посолява. Така осолената риба се държи 24 часа в хладилник, след което отново се измива и се нарежда в подходящ стъклен съд или буркан.

Маринатата се прави, като се кипне водата и се добавят солта, дафиновият лист, черният пипер, карамфилът, канелата, оцетът и захарта.

Ври около 5 минути на слаб огън. Рибата се залива с изстудената марината. Рибата е готова след 2 седмици и може да се запази до половин година.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
В хладилник ли трябва да се съхранява?500гр изчистена риба,нали?
12.11.2022 13:36