Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Марокански сладки с фурми

Марокански сладки с фурми

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Марокански сладки с фурми
Снимка: Дони Ники
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
15
"Погледнете ги - сурови, полезни веган сладки, в които ще се влюбят всички"

Необходими Продукти

  • фурми - 300 г
  • лешници - 200 г (орехи или фъстъци)
  • бял шоколад - 50 г
  • тъмен шоколад - 100 г
  • сусам - 100 г печен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурмите се почистват от костилките и се смилат в чопър заедно с ядките. Получава се лепкава смес, която се разделя на 5 малки топки, от които се оформят фитили.

В подходящ съд-тиган или касерола се запича. След като се поохлади, фитилите се овалват в сусам.

С подходящ инструмент - ползвах топче за оформяне на фондан, се прави вдлъбнатина по цялата дължина на фитилите като улей.

Двата вида шоколад се разтопяват в микровълновата и се пресипват в еднократни пошове.

Вдлъбнатините на фитилите се пълнят с тъмния шоколад, а върху него се правят ивици с бял шоколад.

С клечка за зъби се правят зигзаг движения, за да се смесят двата вида шоколад.

Прибират се веган сладките в хладилника за 20 минути. Когато шоколадът стегне, с остър нож се нарязват здравословните сладкиши на ромбоиди.

Благодаря за идеята за марокански сладки с фурми на Роза Севдалинова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: