Начин на приготвяне
Фурмите се почистват от костилките и се смилат в чопър заедно с ядките. Получава се лепкава смес, която се разделя на 5 малки топки, от които се оформят фитили.
В подходящ съд-тиган или касерола се запича. След като се поохлади, фитилите се овалват в сусам.
С подходящ инструмент - ползвах топче за оформяне на фондан, се прави вдлъбнатина по цялата дължина на фитилите като улей.
Двата вида шоколад се разтопяват в микровълновата и се пресипват в еднократни пошове.
Вдлъбнатините на фитилите се пълнят с тъмния шоколад, а върху него се правят ивици с бял шоколад.
С клечка за зъби се правят зигзаг движения, за да се смесят двата вида шоколад.
Прибират се веган сладките в хладилника за 20 минути. Когато шоколадът стегне, с остър нож се нарязват здравословните сладкиши на ромбоиди.
Благодаря за идеята за марокански сладки с фурми на Роза Севдалинова!