Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Плодови сладки с грис

Плодови сладки с грис

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Плодови сладки с грис2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Тези сладки с грис станаха уникално вкусни, с аромат на дюли и ванилия, леко хрупкави отвън и с мека сърцевина."

Необходими Продукти

  • пюре от дюли - 1 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1
  • грис - 1.5 ч.ч.
  • ванилия
  • олио - 2 с.л.
  • пудра захар - за пръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, смесих яйцето със захарта, добавих ванилията, пюрето, грисът. Ако е необходимо добавете още малко грис, трябва да стане гъсто, лепкаво тесто.

След това с ръце оформих на топчета, които сложих в тава с хартия за печене. Отгоре ги притиснах и им сложих по ядка лешник. Може и без ядки.

Пекат се на 180 °C за 15-20 мин според фурната.

Не ги препичайте!

Тези сладки с грис станаха уникално вкусни, с аромат на дюли и ванилия, леко хрупкави отвън и с мека сърцевина.

Поръсете плодови сладки с грис накрая с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: