Начин на приготвяне
В касерола сложете водата и захарта на котлона. Изчакайте да заври и варете 10 минути. Махнете от котлона и добавете резен лимон и изстискайте сока от половината плод. Оставете да се охлади напълно.
В купа нарежете маслото и оставете на стайна температура, докато омекне. Добавете останалите продукти и замесете маслено тесто.
Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за половин час.
Извадете и оформете топчета.
Притиснете леко и подредете в тавичка за печене, застлана с хартия за печене, на разстояние.
Потопете орехите в прясното мляко и поставете върху всяка сладка по едно парче.
Печете грис сладките в загрята фурна на 180 °C до готовност.
Извадете, охладете за 5 минути и залейте със студения сироп тези вкусни сиропирани сладки.
Нека ви е сладко с тези ретро вкусотии - сиропирани сладки с грис и ароамт на масло!
Източник: Anelia Lia
Коментари