Начин на приготвяне
Първо си приготвям сиропа. В касерола със захар и вода на котлона за 5 минути да ври, снема се и оставяме да се охлажда.
С миксер разбиваме яйцата със захарта в купа. Добавя се олиото, киселото мляко с разбит в него бакпулвер, ванилия, брашното и замесваме меко тесто, моето малко лепнеше.
Сипваме гриса в купичка, шоколада нарязан на малки кубчета.
От тестото се късат топчета, сплесква се и поставяме в средата парче шоколад. Свива се на топче, овалва се в грис и нареждаме в леко намаслена тава.
Фурната е предварително загрята на 180 градуса - печем до леко зачервяване. Изваждаме с тавата и заливам с охладения сироп.
Оставят се за една нощ в хладилника да попие. Поднасяме поръсени със зелен кокос.