Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Сиропирани сладки»Сиропирани сладки с грис и шоколад

Сиропирани сладки с грис и шоколад

Сиропирани сладки с грис и шоколад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 к.ч.
  • ванилия - 2 бр .
  • олио - 1 к.ч.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч. може и още малко
  • грис - 1 к.ч.
  • сироп
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • шоколад - 100 г за пълнеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвям сиропа. В касерола със захар и вода на котлона за 5 минути да ври, снема се и оставяме да се охлажда.

С миксер разбиваме яйцата със захарта в купа. Добавя се олиото, киселото мляко с разбит в него бакпулвер, ванилия, брашното и замесваме меко тесто, моето малко лепнеше.

Сипваме гриса в купичка, шоколада нарязан на малки кубчета.

От тестото се късат топчета, сплесква се и поставяме в средата парче шоколад. Свива се на топче, овалва се в грис и нареждаме в леко намаслена тава.

Фурната е предварително загрята на 180 градуса - печем до леко зачервяване. Изваждаме с тавата и заливам с охладения сироп.

Оставят се за една нощ в хладилника да попие. Поднасяме поръсени със зелен кокос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: