Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Пилешко в горчичен сос

Пилешко в горчичен сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пилешко в горчичен сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
28 мин.
Общо
43 мин.
Порции
2
"Сервирайте това разкошно и лесно ястие - пилешко в горчичен сос, със стръкчета прясна или сушена мащерка."

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • лук - 130 г (1 малка/средна глава или 1/2 голяма)
  • горчица - 40 г (в стар стил, на зрънца)
  • нишесте - 15 г натурално
  • бяло вино - 80 мл бяло
  • пилешки бульон - 300 мл + за разреждане при необходимост
  • зехтин - 40 мл + 2 - 3 с.л.
  • черен пипер - прясно смлян
  • сол - на вкус
  • мащерка - сушени стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и го изпържете до леко златист цвят в зехтина (40 мл). Налейте виното и гответе 2 минути, за да се изпари алкохолът.

Сипете нишестето, разтворено добре в пилешкия бульон, и бъркайте, докато леко се сгъсти.

Оставете на много слаб огън и на другия котлон сложете тиган, обилно намазнен със зехтин. Когато се загрее добре, запечете пилешките хапки, нарязани на хапки и овкусени със сол и черен пипер.

Трябва да са добре сготвени и златисти, но не и пресушени.

Когато и сосът се е сгъстил, добавете горчицата и бъркайте в продължение на минутка.

След това прехвърлете соса при пилето. Може да налеете още малко бульон, за да разредите, и оставете да покъкри заедно с месото. Посолете на вкус.

Сервирайте това разкошно и лесно ястие - пилешко в горчичен сос, със стръкчета прясна или сушена мащерка.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: