Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с дюли и орехи

Сладкиш с дюли и орехи

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Сладкиш с дюли и орехи4 / 4
05/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Сладкиш с дюли и орехи е толкова вкусен и ароматен, че ти се иска само да го съзерцаваш - красота"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/3 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилия - 1 бр.
  • орехи - 100 г
  • дюли - 2 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • канела - 1 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно с една чаена чаша захар.

На струйка се налива олиото, след него се прибавя киселото мляко, като разбиването продължава.

Брашното се пресява заедно с бакпулвера и ванилията. На няколко пъти се добавя към яйчената смес, бърка се с шпатула до пълното му усвояване.

Дюлите се обелват, почистват се от семки и се настъргват на едро ренде. Поръсват се със захар и канела, след което се объркват.

Половината от кексовата смес се изсипва в предварително намазнена и набрашнена тавичка.

Отгоре на равномерен слой се разпределят настърганите и овкусени дюли, и начупените на парченца орехи. Следва останалото кексово тесто.

Сладкишът с дюли се пече в предварително загрята на 180 °C фурна за 40 минути.

Когато е готов сладкишът с дюли и орехи, се оставя да изстине, поръсва се с пудра захар и нарязва на парчета.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: