Начин на приготвяне
Дюлите се почистват и белят от кората. После се режат на тънки парченца. Слагаме плода в тенджерка, слагаме захарта и поливаме малко вада да ги покрие.
Слагаме тенджерката на котлона да заври течност и плодовете да омекнат леко. Вадим ги да се отцедят и ги оставяме да изстинат. Вадим яйцата на стайна температура. Отцеждаме сок от портокал.
Делим белтъците от жълтъците. Разбиваме жълтъците с половината захар, портокаловия сок и млякото. Към сместа слагаме брашното с бакпулвер и щипка сол. Белтъците се разбиват с другата част от захарта.
После се добавят и тях към кашата. Разбърква се всичко много добре с миксера. Смиламе орехите и ги слагаме и тях. Разбъркваме. Мажем тава с масло и набрашняваме. Изсипваме кашата и после нареждаме едно до друго парченцата дюля.
Печем на 180 г в загрята фурна до готовност.
Да ви е сладко!
Режем на парчета и хапваме с кафе!