Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Бананов кекс с ванилова кремглазура

Бананов кекс с ванилова кремглазура

МариетаМариета
Новак
61642
Бананов кекс с ванилова кремглазура1 / 3
19/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • масло - 60 - 70 г. краве
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • брашно - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч. краве
  • банани - 2 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 п.
  • масло - за намазване
  • брашно - за поръсване
  • за глазурата
  • кремa сирене - 200 г
  • масло - 2 с.л. краве
  • пудра захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • лимонова есенция - 1/2 капсула
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и захарта се разбиват. Яйцата се разбиват в отделен съд, докато удвоят обема си. Содата се смесва с киселото мляко. Брашното се пресява и се поръсва със солта.

Постепенно, при непрекъснато бъркане към яйцата се изсипва половината брашно, налива се половината кисело мляко и процедурата се повтаря, като се продължава да се бърка.

Трябва да се получи хомогенна смес.

Бананите се пюрират с прясното мляко, наливат се в брашнената смес и се разбърква добре. Добавят се смесените с брашно и захар и се ароматизира с ванилията.

Тестото се пресипва в намазнена и набрашнена тава. Пече се около 25-30 мин. в предварително сгорещена до 160 градуса фурна.

Крем сиренето се разбива в купа и към него се добавя разтопеното (негорещо масло). Ароматизира се с лимонената есенция и ванилията и постепенно, като се бърка, се сипва пудрата захар.

Трябва да се получи гъста хомогенна смес.

Охладеният кекс се обръща на подходящ поднос и се залива с изстиналата глазура, след това се оставя да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: