Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Ориз на Фурна»Ориз със сушени манатарки

Ориз със сушени манатарки

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Ориз със сушени манатарки
Снимка: AneliaStefanova
1 / 5
06/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Оризът със сушени манатарки може да е вкусно предястие или леко основно ястие"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • сушени манатарки - 2 с.л.
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 50 мл
  • пилешки бульон - 8 ч.ч.
  • джоджен - 1 ч.л. сух
  • куркума - 1 щипка
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковите се нарязват на дребно.

Сушените манатарки се заливат с една чаша от пилешкия бульон и се оставят настрана.

В това време се задушават в олиото зеленчуците, след като омекнат, към тях се прибавят оризтъ и подправките.

Когато зрънцата ориз станат прозрачни, гъбите с ориз се заливат с пилешки бульон. Прибавят се и манатарките заедно с бульона, в които са се накисвали.

Оризът със сушени манатарки се пече във фурната на умерена температура, докато попие бульона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: