Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на фурна»Ориз с манатарки на фурна

Ориз с манатарки на фурна

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Ориз с манатарки на фурна
Снимка: Габриела
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ориз - 350 г арборио
  • манатарки - 25 г сушени
  • зехтин - 2 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • бульон - 750 мл зеленчуков
  • мащерка - 2 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • пармезан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте гъбите с 420 мл вряща вода и ги оставете да престоят така 10 минути.

Междувременно загрейте зехтина и изпържете лука за 2 минути, добавете чесъна и пържете още 1 минута. Загрейте фурната на 190 градуса. Отцедете гъбите и ги нарежете.

Смесете ги с ориза и мащерката, сипете в тенджера и разбъркайте. Прибавете течността от гъбите, сипете бульона и виното и кипнете.

Овкусете със сол и черен пипер, прехвърлете в съд с капак и запечете за 25 минути или докато течността се абсорбира.

Поръсете с пармезан и допечете ориза с гъби. Сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: