Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с пресни картофи, розмарин и чесън

Пица с пресни картофи, розмарин и чесън

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Пица с пресни картофи, розмарин и чесън2 / 2
19/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • картофи - 350 г пресни
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки (счукан)
  • тесто - 1 бр. (за пица)
  • лук - 1 глава червен
  • моцарела - 150 г (настъргана)
  • розмарин - 2 с.л. (нарязан)
  • сол
  • черен пипер
  • пармезан - 2 с.л.(настърган)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрявате фурната на 200 градуса. Слагате картофите във вряща, подсолена вода за около 5 минути. Отцедете ги добре и след това ги оставете да се охладят. Обелете ги и ги нарежете на тънки колелца.

Загрейте зехтина. Сложете вътре картофите и чесъна. Пържете ги между 5-8 минути, докато омекнат.

Намажете тестото за пицата с останалия зехтин. Поръсете отгоре с лука, нарязан на колелца и след това наредете отгоре картофите.

Поръсете с настърганата моцарела и розмарин. Подправете с черен пипер и печете около 15-20 минути, докато пицата хване коричка.

Извадете я от фурната, поръсете с пармезан и сервирайте на вашите гости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: