Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пене с царевица и чили

Пене с царевица и чили

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Пене с царевица и чили2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пене - 350 г или гарганели
  • лук - 1 глава, кромид, на ситно
  • царевица - 1 1/4 ч.ч. от консерва
  • моркови - 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • кимион - 1 ч.л.
  • чили - 1 с.л., на прах
  • чесън - 3 скилидки, на ситно
  • фасул - 2 ч.ч., сварен
  • доматено пюре - 2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • пармезан - 1/2 ч.ч., за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът, морковът (скълцани) и лютата чушка се запържват. Прибавя се царевицата, фасулът и размитото с малко вода доматено пюре.

Овкусява се с кимиона, чилито, солта и се оставя на тих огън да къкри.

Пастата се вари според указанията на опаковката и се добавя към соса. Бърка се внимателно. При сервиране се поръсва с пармезана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: