Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в зехтина за 2 минути.
Добавя се каймата и ситно нарязаният бекон с 2-3 с.л. вода.
С помощта на дървена лъжица се раздробява каймата да стане на трохи.
Гъбите се нарязват на две през следата и след това на филийки и се поставят при бекона и каймата.
Когато се запържат, се изсипва и доматеното пюре. Ястието се оставя на слаб огън, докато изври течността от соса за паста.
Малко преди да се свали от огъня, се добавя щипка босилек, черен пипер и сол на вкус.
Макароните пене се сваряват в тенджера с подсолена вода за 7-8 минути или до готовност, но не трябва да бъдат преварени.
Отцеждат се от водата и се прибавят в тигана при соса. Всичко се разбърква и пене Миланезе се сервира в подходяща чиния.
Коментари