Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пене Пармиджана

Пене Пармиджана

Krasi VangelovKrasi Vangelov
Чирак
1813353
Пене Пармиджана
Снимка: Krasi Vangelov
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пене Пармиджана в превод от италиански - ужасно вкусна паста, която веднага трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • пене - 500 г
  • пармезан - 120 г
  • босилек - на вкус пресен
  • зехтин - 60 мл
  • доматено пюре - 800 г
  • чесън - 5 скилидки
  • червена чушка - 2 бр., може и люта
  • риган
  • черен пипер
  • сол
  • захар - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете чушката и чесъна. Пармезана нарежете на тънки люспи.

В сгорещения зехтин задушете първо чушките, а след като омекнат, прибавете чесъна. Пържете за кратко и изсипете доматеното пюре, захарта и сол на вкус.

Варете на тих огън до сгъстяване, а след това сложете черния пипер и ригана и изключете котлона, без да махате съда от него, за да поеме добре соса от подправките и да се поддържа той горещ, докато се приготви пастата.

Във вряща вода с малко сол и зехтин сварете пенето според указанията на производителя.

Прехвърлете във цедка и охладете под течаща вода, а след това оставете да се отцеди добре.

Смесете пастата със соса и разпределете в чинии. Върху всяка слагайте от пармезана и накълцан пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка: