Начин на приготвяне
Сложете пастата да се вари в леко подсолена вода според указанията на пакета. Оставете я по-твърда (ал денте). Когато е готова, отцедете от водата и сложете в купа заедно с маслото, за да се разтопи.
Разбийте яйцето, смесете го с млякото, крема сиренето, брашното, солта и пипера. Разбийте отново, за да стане гладко. Тогава добавете макароните с маслото и сирената.
Разпределете сместа във силиконови форми за мъфини, предварително намазани с масло. Те са по-малки и при мен се получават 9 броя солени мъфини. Ако имате от стандартните по 12, те са малко по-големи и тогава може да си сложите двойно повече продукти, за да учеличите дозата.
Пъхнете в загрята на 180 °C фурна за около 15 минути. През това време загрейте 20 г масло и щом започне да бълбука, сипете галетата и запържете при непрестанно бъркане (без да препържвате).
Извадете макаронените мъфини от фурната, покрийте ги със хрупкавата галета и върнете да се запекат за още 15 минути или докато хубаво са стегнали и са хванали златиста коричка.
Хапвайте топли или студени мъфини Mac and Cheese - разкошни са!
Съвет: за направата на мъфините Mac and cheese може да използвате и други видове сирена, за предпочитане не много твърди.